Menu Sluiten

Het Zwem ABC

De Bossche ZwemVereniging is, ruim 70 jaar, een erkende opleider voor de 3 Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. Het Zwem ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind. De zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden. Die kan zich dan goed redden in moderne zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water. In een waterrijk land als Nederland is het noodzakelijk dat kinderen al op vroege leeftijd leren zwemmen.

Bij de BZV kun je vanaf 5 jaar lid worden van onze vereniging en een start maken aan een leven lang zwemplezier met de lessen voor het Zwem ABC. De lessen zijn 1x per week op maandagavond, vrijdagavond of zaterdagochtend in zwembad Sportiom in ‘s-Hertogenbosch. De lessen duren 45 minuten en zijn op maandag en vrijdag avond tussen 18.00u en 19.30 uur of op zaterdagochtend tussen 8.00 en 10.00 uur. De lestijd is niet zelf te kiezen, maar hangt af van de beschikbare ruimte. U kunt bij inschrijving wel een voorkeur opgeven van de dag waarop u wil zwemmen.

I.v.m. grote vraag en beperkt ruimte is het vanaf 1 september 2022 niet meer mogelijk in te schrijven voor de vrijdagavond.

Om lessen te kunnen volgen bij de BZV moet je lid worden van onze vereniging, je kunt dus geen losse lessen kopen, wij kennen ook geen lespakket. Voor meer informatie over het lidmaatschap en inschrijving kijk je hier.

Speciaal voor ouders is er een nieuwe website waarop alle ins en outs over zwemles te vinden zijn: www.allesoverzwemles.nl. De website zorgt voor meer duidelijkheid over diploma zwemmen, kleding en de uitvoering van de oefeningen in het water.