Menu Sluiten

Clubkampioenschappen

Dit is een geweldige gelegenheid om de banden binnen de vereniging te versterken en samen plezier te hebben.
Hoewel de gezwommen tijden niet meetellen voor persoonlijke records, is het nog steeds een geweldige kans voor zwemmers om hun vaardigheden te tonen en te genieten van de competitie.

We zwemmen gemengde afstanden: Alle deelnemers, ongeacht leeftijd of niveau, zwemmen samen. Dit creëert een leuke en inclusieve sfeer waarin iedereen kan deelnemen.

Hier zijn de gezwommen afstanden tijdens de clubkampioenschappen:

 1. 25 of 50 meter vlinder: Een technisch veeleisende slag waarbij zwemmers hun armen en benen in een ritmische beweging gebruiken om door het water te glijden.
 2. 25 of 50 meter rugcrawl: Bij rugcrawl zwemmen de zwemmers op hun rug, waarbij ze afwisselend hun armen en benen gebruiken om vooruit te komen.
 3. 25 of 50 meter schoolslag: De schoolslag is een slag waarbij zwemmers hun armen en benen tegelijkertijd bewegen, met een kenmerkende “schoepbeweging”.
 4. 25 of 50 meter vrije slag: De vrije slag is de snelste slag, waarbij zwemmers elke techniek mogen gebruiken om zo snel mogelijk te zwemmen.
 5. 25 meter wrikken: Wrikken is een specifieke zwemtechniek waarbij zwemmers zich voortbewegen door hun armen en handen te gebruiken om het water achter zich te duwen. Het is een uitdagende slag die vaak wordt gebruikt bij reddingszwemmen en andere situaties waarin nauwkeurige bewegingen nodig zijn.
 6. Ludieke estafette 4 x 25 meter: Een estafette waarbij deelnemers (zwemmers of Familieleden) gekke kostuums dragen, achteruit zwemmen, of andere grappige uitdagingen aangaan. Het draait allemaal om plezier en creativiteit!

Afd. Wedstrijd
Voor de minioren (zwemmers tot 12 jaar) zijn er twee opties: het klassement van 4 x 25 meter of 4 x 50 meter. Voor de oudere zwemmers (12 jaar en ouder) is er het klassement van 4 x 50 meter. Dit geeft de zwemmers een kans om hun vaardigheden te tonen en te strijden tegen andere deelnemers.

Afd. Recreatief
De zwemmers kunnen kiezen tussen het klassement van 4×50 meter of individuele afstanden. Dit geeft jou de flexibiliteit om deel te nemen op basis van je voorkeur en vaardigheden.
Of je de uitdaging van een het klassement wilt aangaan of liever focussen op specifieke slagen, het belangrijkste is dat je plezier hebt en geniet van de competitie. 

 1. Losse afstanden: Voor elke individuele afstand zijn er prijzen te verdienen. Dit moedigt zwemmers aan om hun best te doen op elk onderdeel.
 2. Clubkampioenen: Er wordt een clubkampioen gekozen uit de deelnemers aan het klassement 4 x 50 meter bij zowel de dames als de heren. Dit is een geweldige manier om de prestaties van de beste zwemmers te erkennen en te vieren.

Wij wensen alle deelnemers veel succes en plezier tijdens de clubkampioenschappen!

Algemene Informatie :

 1. Leeftijdsgroepen, zodat iedereen op zijn of haar niveau kan deelnemen. Van de jongste zwemmers tot de volwassenen, iedereen kan meedoen!
 2. Klassement en afstanden*: Het klassement op basis van drie beste afstanden is een interessante aanpak. Het motiveert zwemmers om telkens te presteren. Vergeet niet dat je slechtste afstand komt te vervallen, dus blijf je best doen!
 3. Trofeeën: De Peter Verhelst Trofee voor jeugdleden en de Harrie de Laat Vrijwilligersprijs zijn prachtige manieren om individuele prestaties en vrijwilligerswerk te erkennen. Het winnen van een wisseltrofee en een aandenken is een geweldige eer!
 4. Afstanden: De keuze uit verschillende afstanden biedt variatie en uitdaging. Of je nu een fan bent van vlinderslag, rugslag, schoolslag, borstcrawl of wrikken, er is voor elk wat wils.
 5. Familie estafette: De familie estafette klinkt als een leuke en gezellige activiteit. Samen zwemmen met familieleden en vrienden is een geweldige manier om de teamgeest te versterken.

Leeftijdsgroepen**

 • 6 & 7 jaar
 • 8 & 9 jaar
 • 10 & 11 jaar
 • 12 & 13 jaar
 • 14 & 15 jaar
 • 16 t/m 19 jaar
 • 20+, 30+, 40+, 50+, 60+, 70+, 80+, etc.

*Prijzen worden uitgereikt op basis van een klassement. Waarbij 3 afstanden tellen. Je slechte afstand (bij 4 afstanden) vervalt.
**Dames en Heren gescheiden.

Naast deze categorieën en de individuele prijzen worden er de volgende trofeeën uitgereikt:

 • De Peter Verhelst Trofee; een wissel beker voor een jeugdlid als aanmoedigingsprijs.
 • De Harrie de Laat Vrijwilligers prijs; een wissel beker voor een actieve vrijwilliger van het afgelopen seizoen

Je kunt via onderstaand knop je eigen inschrijven en aangeven welke afstanden je wilt zwemmen.