Er zijn verschillende wedstrijden in Nederland (of het buitenland) waaraan BZV deelneemt. Hiervoor ontvang je per mail een uitnodiging van het wedstrijdsecretariaat of je wordt door de trainers in het zwembad uitgenodigd.

Competitiewedstrijden
Deze zijn verplicht voor alle wedstrijdzwemmers. de data voor dit seizoen zijn:

 • Zondag 6 oktober 2019 te Sportiom ‘s-Hertogenbosch van 12.00 t/m 17.00 uur
 • Zondag 3 november 2019 te Laco Veghel
 • Zondag 12 januari 2020 te De Roodloop in Hilvarenbeek
 • Zondag 15 maart 2020 te De Roodloop in Hilvarenbeek

Minioren- & Juniorencircuit
Deze wedstrijden zijn voor alle minioren en junioren. Wij verwachten dat je deel neemt aan de ze wedstrijden. Dit seizoen zijn de wedstrijden op:

 • Zondag 29 september 2019 te De Wisselaar in Breda
 • Zondag 15 december 2019 te, nog niet bekend
 • Zondag 19 januari 2020 te, nog niet bekend
 • Zondag 29 maart 2020 te De Wiemel in Deurne
 • Zondag 10 mei 2020 te, nog niet bekend

Regionale Kampioenschappen
Hieraan mogen zwemmers deelnemen die een limiet hebben gezwommen. Deze limieten worden elk jaar door de KNZB regio vastgesteld. BZV informeert jou tijdig als je een limiet hebt gehaald. Wij verwachten dan dat je dan aan deze wedstrijd deel neemt.

 • Winter weekend 1, Zaterdag 16 en zondag 17 november 2019 te Eindhoven
 • Winter weekend 2, Zaterdag 23 en zondag 24 november 2019 te Eindhoven
 • Zomer weekend 1, Zaterdag 16 en zondag 17 mei 2020 te Eindhoven
 • Zomer weekend 2, Zaterdag 23 en zondag 24 mei 2020 te Eindhoven

Limietwedstrijden
Dit zijn wedstrijden waar zwemmers tijden (limieten) kunnen zwemmen om aan de Regionale en Nederlandse zwemkampioenschappen deel te mogen nemen. De trainers kijken wie hiervoor in aanmerking komen en diegenen krijgen een uitnodiging.

Masterwedstrijden
Dit zijn wedstrijden voor zwemmers boven de 25 jaar en als pre-master vanaf 21 jaar. Het masterseizoen loopt van januari t/m december en telt zes wedstrijden. Elk jaar wordt het complete programma rondgemaild en hierop kunnen de zwemmers zelf inschrijven.

Wedstrijden op uitnodiging
Wedstrijden waarvoor BZV een uitnodiging krijgt kunnen het Peter und Paul Schwimfest in Trier, of andere wedstrijden zijn. Zwemmers uit alle wedstrijdgroepen kunnen worden opgesteld/uitgenodigd.

Openwater-wedstrijden
Mocht je mee willen doen aan een openwater-wedstrijd, laat dit dan aan je trainer weten.

Nederlandse Kampioenschappen
Hieraan mogen zwemmers deelnemen die een limiet hebben gezwommen. Deze limieten worden elk jaar door de KNZB vastgesteld.

Afmelden van wedstrijden

Wedstrijduitnodiging
Van het wedstrijdsecretariaat ontvang je ongeveer 21-14 dagen van te voren een uitnodiging voor een wedstrijd. In deze uitnodiging vindt je de tijden en de plaats van de wedstrijd. Wat je moet zwemmen tijdens deze wedstrijd wordt als bijlage meegestuurd en staat tevens op onze website.

Afmelden voor een zwemwedstrijd
Wanneer een zwemmer of zwemster de uitnodiging voor een zwemwedstrijd heeft ontvangen en verhinderd is, dient men zich altijd uiterlijk de dinsdag 24.00u. vóór de wedstrijd af te melden via e-mail naar afmelden@bzv.nl. Het is verplicht om de reden van afmelding erbij te zetten. Na verwerking van je afmelding ontvang je een bevestiging van je afmelding. Mocht je afmelding te laat zijn verstuurd ontvang je daar geen bevestiging van.
Deze termijn is nodig om de afmeldingen te verwerken en eventuele wijzigingen in de opstelling en/of estafette te verwerken en bij de organisatie kenbaar te maken. Bij te laat afmelden bestaat er de kans dat de BZV deze niet op tijd kan verwerken. Mocht dit het geval zijn dan ontvang je een boete.

Boetes
Bij niet tijdig afmelden krijgt BZV een boete van de KNZB. Deze boete(s) worden doorberekend aan de betreffende zwemmer. Hierbij de regels die hieraan verbonden zijn:

Afgemeld
Afmeldingen kan de BZV tot 24 uur voor aanvang van de wedstrijd doorgeven aan de organiserende partij. De afgemelde zwemmers worden dan aangemerkt met de afmeld code AFGEM. Aan deze afmelding zitten geen kosten verbonden.

Niet gestart
Afmeldingen binnen de 24 uur voor aanvang van de wedstrijd kunnen tot 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd afgemeld worden op de wedstrijddag zelf bij het wedstrijd secretariaat. Aan deze afmelding zijn kosten á € 3,- per dag* verbonden die de BZV doorberekent aan de betreffende zwemmer.

Niet gestart zonder afmelding
Zwemmers die zonder afmelding niet aan de start verschijnen, krijgen ‘NG ZA’ als vermelding bij de uitslag. Deze melding kun je ook ontvangen als je binnen 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd je afgemeld wordt. Aan deze melding zijn kosten á € 9,85 per start* verbonden die de BZV doorberekent aan de betreffende zwemmer. Meestal heb je meerdere starts per wedstrijd. (Denk ook aan de finales!).

Onze vereniging heeft in haar huishoudelijk reglement opgenomen dat boetes die opgelegd worden door de KNZB doorberekend worden aan het betreffende lid samen met een standaard boete van de BZV van €5,- en administratiekosten. De KNZB boete draagt de BZV af aan de zwembond. De overige kosten komen ten goede aan de wedstrijdafdeling.

*prijzen 2019