Menu Sluiten

Vrijwilligersbeleid

Inleiding Bij de Bossche ZwemVereniging waarderen we de inzet en toewijding van onze vrijwilligers. Dit beleid is bedoeld om duidelijkheid te bieden over onze verwachtingen en procedures.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) Elke vrijwilliger moet een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen voordat hij of zij begint bij de Bossche ZwemVereniging. Dit is cruciaal om de veiligheid en integriteit van onze organisatie en haar leden te garanderen. Vrijwilligers zijn verplicht elke drie jaar een nieuwe VOG aan te vragen namens onze vereniging.

Gedragscode Zwembranche Elke vrijwilliger is verplicht de gedragscode van de zwembranche te ondertekenen. Deze code biedt richtlijnen voor adequaat gedrag om een veilige en positieve omgeving te waarborgen. Bekijk de gedragscode hier.

Vrijwilligersovereenkomst Elke vrijwilliger heeft een vrijwilligersovereenkomst met de Bossche ZwemVereniging. Deze overeenkomst bevat de afspraken en verantwoordelijkheden van zowel de vrijwilliger als de organisatie.

Training en Ondersteuning De Bossche ZwemVereniging biedt training en ondersteuning aan alle vrijwilligers om hen te helpen hun taken uit te voeren.

Waardering en Erkenning Bij de Bossche ZwemVereniging waarderen we de bijdragen van onze vrijwilligers en erkennen we hun inzet op verschillende manieren, zoals door middel van jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomsten, een uitje en een kerstpakket.

Beëindiging De vrijwilligersovereenkomst kan worden beëindigd door zowel de vrijwilliger als de Bossche ZwemVereniging onder bepaalde omstandigheden, zoals wanneer de vrijwilliger de gedragscode schendt.

Dit beleid wordt regelmatig herzien en bijgewerkt om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de huidige wet- en regelgeving en de behoeften van de Bossche ZwemVereniging. Onze vrijwilligers zijn bekend met dit beleid en kunnen hun vragen en feedback bij hun coördinator te stellen, deze neemt dit mee naar het bestuurd.