Menu Sluiten

Soorten wedstrijden

Wedstrijduitnodiging
Van het wedstrijdsecretariaat ontvang je ongeveer 21-14 dagen van te voren een uitnodiging voor een wedstrijd. In deze uitnodiging vindt je de tijden en de plaats van de wedstrijd. Wat je moet zwemmen tijdens deze wedstrijd wordt als bijlage meegestuurd en staat tevens op onze website.

Competitiewedstrijden
Deze zijn verplicht voor alle wedstrijdzwemmers.

Tijdens deze wedstrijden strijden we gezamenlijk als vereniging tegen andere verenigingen. De KNZB heeft een programma opgesteld. in het programma is vast gesteld welke afstanden er gezwommen gaan worden en welke leeftijdscategorieën een bepaalde afstand mag zwemmen. BZV schrijft de beste zwemmers, per categorie in bij de afstanden, aangevuld met de overige zwemmers. Dit alles om alle afstanden zo snel mogelijk te zwemmen. De gezwommen tijd word omgezet in punten. Aan het eind van iedere wedstrijd volgt er een tussenstand en na 4 wedstrijden een eind uitslag. De beste verenigingen promoveren naar een de B competitie.

De punten die je krijgt zijn gelijk aan de tijd die er gezwommen wordt. Voorbeeld op de 100 meter borstcrawl wordt er een tijd gezwommen van 0.57.69 dan krijgt BZV voor deze afstand 57,69 punten.

Minioren & Junioren wedstrijden
Deze zijn verplicht voor de wedstrijdzwemmers uit de groep Trainen voor de minioren wedstrijd en de groep Presteren voor de Junioren wedstrijden. Deze wedstrijden zijn afgestemd op de groep zwemmers. waardoor je veelal met leeftijdgenoten zwemt. De minioren wedstrijd zijn bedoeld om echt kennis te maken met het wedstrijdzwemmen. Fouten maken worden niet direct bestraft met een diskwalificatie. leeftijden zijn tot 12 jaar.
De Junioren wedstrijden zijn er meer gericht op het echter race en je tijden te verbeteren. Leeftijden liggen tussen de 12 en 16 jaar.

Clubkampioenschappen
Onderlinge wedstrijd door de leden van onze eigen vereniging. een gezellige wedstrijd waar de alle zwemmers van de afdelingen wedstrijdzwemmen en recreatief zwemmen door elkaar zwemmen. Meer informatie hierover: klik op de blauw titel Clubkampioenschappen.

Meerkamp
Onderlinge wedstrijd met de Treffers, Arathusa, AquAmigos, WZV en BZV.
Er wordt gezwommen voor één medailleklassement over 5 wedstrijden gemaakt per leeftijdscategorie.

Om mee te doen voor het medailleklassement moet je tenminste het volgende hebben gezwommen na 5 wedstrijden: 1x50m, 1x 100m, 1x 200m en 1x400m.
Voor de minioren 2-3 geldt het volgende 2x50m en 1x 100m
Voor de minioren 4-6 geldt het volgende 1x50m, 1x100m en 1x200m
Voldoe je niet aan deze voorwaarden dan zwem je niet mee voor de prijzen.
Voor deze wedstrijd wordt inschrijfgeld betaald door de BZV, bij niet of te laat afmelden wordt het inschrijfgeld doorberekend aan de zwemmer.

Limietwedstrijden
Dit zijn wedstrijden waar zwemmers tijden (limieten) kunnen zwemmen om aan de Regionale en Nederlandse zwemkampioenschappen deel te mogen nemen. De trainers kijken wie hiervoor in aanmerking komen en diegenen krijgen een uitnodiging.