Menu Sluiten

Algemeen

Algemeen

BZV bestaat al sinds 9 augustus 1950. Geen wonder dat vele Bosschenaren bij BZV leerden zwemmen en hun zwemdiploma’s behaalden. In de open lucht (de IJzeren Vrouw) werden de eerste zwemlessen gegeven. Nadien kwamen enkele naamsveranderingen en werd ook gebruik gemaakt van verschillende zwembaden zoals de Schutskamp en het Brabantbad.

Veel kinderen kregen zwemles, er waren succesvolle dames- en herenwaterpoloploegen welke een grote nationale en internationale naam hadden. De zwemwedstrijdploeg had grote kampioenen onder haar leden. Wereldkampioenen zoals Annemarie Verstappen en José Damen. Sinds 1998 is “Sportiom” onze thuisbasis. Daar beschikken wij over een instructie- en een wedstrijdbad. De vereniging heeft nu ruim 350 leden, verdeeld over de afdelingen Elementair (zwemles), Wedstrijd zwemmen, G-zwemmen, Zwem U Fit en een Aqua Vitaal-groep.

De groep elementair is al die jaren al een vooruitstrevende groep kinderen die onder zeer bekwame leiding binnen een zeer redelijke termijn de zwemdiploma’s behaald. Niet overhaast, geen stoomcursus maar degelijk leren zwemmen. De juiste slag, zich thuis voelen in het water, lesgevers die kunnen omgaan met kinderen. Dit is al meer dan 60 jaar het grootste succes van de vereniging, want welke Bosschenaar heeft nou niet bij BZV leren zwemmen?

Onze wedstrijdploeg is niet alleen een jonge groep die de toekomst heeft, ook zijn zij regelmatig te vinden op Brabantse en zelfs Nederlandse kampioenschappen.

De eerdere tweevoudig Bossche sportvrouw van het jaar en BZV’er Syreeta van Amelsvoort gaat nog een aantal stapjes verder. Als Wereld- en Paralympics kampioen reist zij de hele wereld rond.

Onder leiding van de trainers en de begeleiding door de Technische commissie hebben de wedstrijdzwemmers de mogelijkheid om 4 keer in de week te trainen. De doelstelling is om in de hoogst haalbare competitie mee te doen. Daarom is onze wedstrijdgroep geen groep recreatieve zwemmers maar zijn het serieuze, enthousiaste zwemmers met een vechtersmentaliteit (in de positieve zin van het woord).

Vele leden van de afdeling Zwem U Fit zijn al lang lid van de vereniging en zwemmen nog steeds twee maal per week hun baantjes. Zo leuk en gezond is zwemmen nou! Ze krijgen een programma aangeboden om te zwemmen. Er is ook een groepje dat op eigen tempo zwemt.

Tot slot heeft de Aquavitaal groep ook wel “de Vrolijke Puffers” zich sinds januari 2008 bij de BZV aangesloten. Dit is een groep sporters met een luchtweg- of longaandoening. Hierdoor zijn ze beperkt in hun dagelijks leven. Om de fitheid die ze nog hebben te behouden krijgen ze aangepaste bewegingsoefeningen aangereikt door een ervaren instructeur.

Onze ambitie is dat de hoogtepunten uit de eerste 70 jaren zich herhalen.

We hopen dat u zich thuis voelt bij een goede en gezellige club!