Menu Sluiten

Aqua Vitaal

De Aqua Vitaal is een groep sporters met een chronische aandoening zoals Astma, COPD of een andere chronische aandoening die zichzelf in het water kunnen redden. Hierdoor zijn ze beperkt in hun dagelijkse bezigheden.

Om de fitheid die ze nog hebben te behouden krijgen ze aangepaste bewegingsoefeningen aangereikt door een instructeur in een aangenaam warm zwembad. De groep, “De Vrolijke Puffers” zoals ze zichzelf noemen, heeft zich de afgelopen jaren open gesteld voor andere sporters met of zonder een chronische aandoening. Voorheen zwommen zij eerst onder de vlag van het Astma Fonds te ‘s-Hertogenbosch. Sinds 1 januari 2008 zijn ze als afdeling bij de BZV terecht gekomen, omdat het Astma Fonds hen niet meer bleef ondersteunen.

De ervaring van één van de leden:
“Toen ik bij de groep kwam was ik best wat onzeker en had ik angst dat het mis zou gaan. Die angst is nu helemaal weg. Ik ben er achter gekomen dat ik nog aardig wat kan. Dat heeft me zelfvertrouwen gegeven. Onze groep is gezellig en hecht. We accepteren elkaar zoals we zijn en wat we hebben. We zijn lotgenoten. Elke donderdag is weer een uitje en iedereen kijkt er naar uit.”

Algemene informatie

WanneerIedere donderdag van 18.30 – 19.30 uur.
ContributieEenmalig inschrijfgeld ad. € 18,50. Hiervoor kun je 3 aaneengesloten weken proefzwemmen.
Contributie is € 185,- per jaar  via automatische incasso
Onze afsprakenOmkleden
Voor de dames is kleedkamer 3 gereserveerd. Voor de heren kleedkamer 4.
Toegang en het betreden van het zwembad.
Het is niet toegestaan om met straatschoenen voorbij de deur van de kleedkamers naar de douches te gaan. Vanaf daar geldt dat u alleen door mag op badslippers, blote voeten of blauwe overschoenen (verkrijgbaar aan de entree-balie van het Sportiom).