Menu Sluiten

Algemeen wedstrijdzwemmen

Welkom!

Leuk dat je interesse hebt in het wedstrijdzwemmen bij BZV. Lijkt het jou ook zo leuk om op het startblok klaar te staan? Een moment van totale stilte, fluitsignaal, je duikt zo ver mogelijk het water in en zwemt zo hard als je kan. Als je de kant aantikt, staat iedereen te juichen. Een wedstrijd winnen is een geweldig gevoel! Tijdens de trainingen oefenen we de techniek van het zwemmen, conditie, keerpunten en starts. Door goed te trainen en je best te doen tijdens de wedstrijden word je steeds beter in het zwemmen. Samen met de trainers probeer je telkens weer je eigen grens te verleggen. Op naar een beter resultaat! Wedstrijdzwemmen is een teamsport. Iedere tijd die tijdens de Nationale Zwemcompetitie gezwommen wordt telt mee voor de punten. Hoe sneller je zwemt, hoe minder secondes, hoe minder punten. De vereniging met de minste punten eindigt bovenaan in de ranking en kan daarmee promoveren. BZV zwemt momenteel in de D2 Zuid competitie.

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen doe je bijna helemaal zelf, je traint hard en zwemt tijdens de wedstrijd alleen in de baan. De trainers helpen je om je techniek en conditie te verbeteren en je teamgenoten moedigen je aan. Niet alleen dat maakt zwemmen een teamsport, de eindscore van jou en je clubgenoten wordt ook nog eens bij elkaar opgeteld voor de eindscore. Samen gaan we voor een mooi resultaat!

Teamsport
Je zwemt individuele afstanden en/of estafettes, maar de score die hieraan vast hangt, telt mee voor het hele team. Hoe sneller je zwemt, hoe beter wij als team presteren. Afhankelijk van de leeftijd tellen de snelste 1 of 2 zwemmers mee voor de punten. Missen we een zwemmer in een bepaalde categorie, omdat deze zwemmer bijvoorbeeld is afgemeld, dan krijgen we een (langzame) vervangende tijd. Van elk programma worden de punten opgeteld met een totaalscore die als competitiestand wordt weergegeven. De laagste score eindigt bovenaan in de competitie.

Wedstrijden
Voor elke zwemmer worden er diverse wedstrijden in een seizoen georganiseerd. Daarnaast zwemmen we  competitiewedstrijden gedurende het seizoen. We verwachten jou als wedstrijdzwemmer aan de start van deze wedstrijden om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Naast deze wedstrijden kun je via de mail uitgenodigd worden voor extra wedstrijden, zoals limietwedstrijden, internationale wedstrijden of master wedstrijden. Meestal kun je dan zelf kiezen welke slag je zwemt.

Secondepuntentelling
Voor de totaalscore per vereniging wordt een secondepuntentelling toegepast. Een tijd van 1.17.81 is dus 1 minuut = 60 punten, 17 seconden = 17 punten en 0,81 seconden = 0,81 punten, totaal 77,81 punten.

 Aanmelden als zwemmer
Je kunt je aanmelden aan de rechterkant van de pagina door te klikken op “Ik wil mij aanmelden als lid“, dan hebben we meteen alle gegevens compleet. Na aanmelding wordt je uitgenodigd voor een proeftraining bij de wedstrijdgroep. Het inschrijfgeld voor de wedstrijdploeg is €18,50. Hiervoor kun je 3 weken (aaneengesloten) proefzwemmen. Na deze proefperiode wordt er gekeken of het van beide kanten bevalt en kun je volledig lid van BZV worden.

Heb je een vraag of wil je meer informatie neem dan contact op met onze ledenadministratie@bzv.nl of tcwedstrijd@bzv.nl

Contributie
De contributie wordt per jaar berekend. Je hebt de mogelijkheid om deze in één keer of in vier termijnen te betalen. De contributie wordt bij voorkeur via automatische incasso betaald. Kijk hier voor de hoogte van de contributie.

Trainers wedstrijd zwemmen

Hoofdtrainer Vacant, interesse Mail met Bart via tcwedstrijd@bzv.nl
Trainers wedstrijdgroep Hélène
Jan
Romano
Wim
Trainers G-Zwemmen Petra