De groepen
Bij BZV maken we onderscheid in onze trainingen, gebaseerd op de https://bzv.nl/wp-content/uploads/2020/09/DSC_1148-scaled.jpgverschillende niveau groepen. Bij de BZV hebben we 6 niveau groepen

Trainingen niveau 1
In deze groep zwemmen alle nieuw aangemelde zwemmers. Gedurende de proef tijd word er gekeken in welke niveau groep jij het beste mee kan gaan trainen. De trainers informeren jou daar persoonlijk over.

Trainingen niveau 2 & 3
Dit zijn kinderen t/m 12 jaar de minioren en junioren zwemmers. Hier wordt de basis gelegd voor een prettige zwem carrière. Aan het einde van de minioren-tijd zal de zwemmer de basistechniek van de vier zwemslagen beheersen, alsmede die van de starts, de keerpunten en het finishen. Gedurende het seizoen worden er 4 competitie wedstrijden en enkele circuit wedstrijden georganiseerd. Deze wedstrijden stellen wij verplicht.

Doelstellingen
Het verbeteren en het perfectioneren van de zwemslagen, keerpunten, starts en het finishen. Daarnaast het verbeteren van de conditie, uithoudingsvermogen, zwemsnelheid, wedstrijd- en teamvaardigheden.

Trainingen niveau 4 & 5 & 6
Vanaf 12 jaar behoor je als zwemmer tot de junioren met overloop naar de jeugd en later senioren. Je leeftijd bepaald in welke groep je thuishoort. Voor deze zwemmers worden gedurende het seizoen vier competitiewedstrijden georganiseerd, waarbij we eisen dat je aanwezig bent. Aan de hand van de jaarplanning worden de trainingsschema’s opgesteld. Hierbij staan optimaal presteren en plezier centraal. Uiteraard worden de trainingen zo ingericht dat er aandacht is voor verbetering van de technieken en het uithoudingsvermogen. De laatste training van het jaar en de laatste training van het seizoen wordt er een leuke uitdaging door de trainers bedacht. Er is bij BZV voldoende ruimte voor een gezellige sfeer.

In de niveau 5 zwemmen zwemmers die limieten hebben behaald of in de buurt zitten om een limiet te behalen en zo deel mogen nemen aan de Regio Kampioenschappen, de NJJK of NK, Swim Cups.

Bewaren