Menu Sluiten

De groepen

De groepen
Bij de BZV hebben we binnen de wedstrijdgroep verschillende groepen zwemmen. Elke groep kent een opbouw en specifiek elementen die centraal staan. De volgende groepen zijn er bij de BZV met de belangrijkste kenmerken en doelstelling.

Trainen
Dit zijn bij ons de beginnende zwemmers. Het aanleren en verbeteren van de 5 wedstrijdslagen staan centraal. Daarnaast leren de zwemmers trainen en maken ze kennis met de eerste wedstrijden.
Minimaal 2 keer per week trainen

Presteren
Deze zwemmers gaan tijdens de trainingen werken aan verbetering van de zwemtechnieken, conditie en inzet. Alle elementen die tijdens een wedstrijd gebruikt worden worden eigen gemaakt zodat de zwemmer optimaal aan zijn race kan beginnen.
Minimaal 2 keer per week trainen

Top
Deze zwemmers hebben een ambitie met onze sport. Zij willen mee strijden om de prijzen tijdens de regionale- & Nederlandse kampioenschappen.
Deze zwemmers hebben een of meerdere limieten behaald of zitten in de buurt om een limiet te behalen en zo deel mogen nemen aan de Regio Kampioenschappen, de NJK of NK, Swim Cups.
Minimaal 3-4 keer per week trainen

Blijf Actief
Deze groep blijft zwemmen om in conditie te blijven en het onderling leuk heeft binnen de wedstrijdgroep. Het verbeteren van hun techniek en persoonlijke records zijn niet het hoofddoel maar zwemmen nog wel mee wet wedstrijd.
Minimaal 2 keer per week trainen

Alle zwemmers binnen de wedstrijdgroep nemen deel aan wedstrijden, zowel de beginnende als ervaren zwemmer. afhankelijk van de soort wedstrijd vertegenwoordigt de zwemmer zichzelf of onze vereniging. in beide gevallen streven we naar een goede race om zo de persoonlijke en/of clubrecords aan te scherpen.

Bewaren