De groepen

De groepen
Bij BZV maken we onderscheid in onze trainingen, gebaseerd op de verschillende niveaus.bosschezwem4daagse_01

  • Starters & swimkick 
  • Minioren
  • Junioren & Jeugd
  • Senioren
  • Masters
  • Junioren, Jeugd & senioren+

Een goede techniek is goud waard!

Trainingen starters, swimkick & minoren
Dit zijn kinderen t/m 12 jaar. Hier wordt de basis gelegd voor een prettige zwemcarrière. Aan het einde van de miniorentijd zal de zwemmer de basistechniek van de vier zwemslagen beheersen, alsmede die van de starts, de keerpunten en het finishen. Gedurende het seizoen worden er meerdere wedstrijden georganiseerd waar de zwemmers voor uitgenodigd worden.

Doelstellingen starters & swimkick
Het aanleren en het verbeteren van de techniek van de vier zwemslagen (schoolslag, borstcrawl, rugcrawl, vlinderslag) en de keerpunten, starts en het finishen.

 Doelstellingen minioren
Het verbeteren en het perfectioneren van de zwemslagen, keerpunten, starts en het finishen. Daarnaast het verbeteren van de conditie, uithoudingsvermogen, zwemsnelheid, wedstrijd- en teamvaardigheden.

Trainingen junioren, Jeugd, senioren en masters
Vanaf 12 jaar behoor je als zwemmer tot de junioren met overloop naar de senioren. Je leeftijd bepaald in welke groep je thuishoort. Voor deze zwemmers worden gedurende het seizoen vijf competitiewedstrijden georganiseerd, waarbij we eisen dat je aanwezig bent. Aan de hand van de jaarplanning worden de trainingsschema’s opgesteld. Hierbij staan optimaal presteren en plezier centraal. Uiteraard worden de trainingen zo ingericht dat er aandacht is voor verbetering van de technieken en het uithoudingsvermogen. De laatste training van het jaar en de laatste training van het seizoen wordt er een leuke uitdaging door de trainers bedacht, waarvoor de zwemmers iets lekkers kunnen verdienen. Er is bij BZV voldoende ruimte voor een gezellige sfeer.

In de topgroep zwemmen onze zwemmers die limieten hebben behaald om deel te mogen nemen aan de Regio Kampioenschappen, de NJJK of NK, Swim Cups. Of zwemmers die dicht tegen deze limieten aan zitten.

Bewaren