Aqua Vitaal

 

De Aqua Vitaal groep is een groep sporters met onder meer luchtweg- of longaandoening, maar staat open voor iedereen met een chronische aandoening die zichzelf in het water kunnen redden. Hierdoor zijn ze beperkt in hun dagelijkse bezigheden.

Om de fitheid die ze nog hebben te behouden krijgen ze aangepaste bewegingsoefeningen aangereikt door een ervaren instructeur in een aangenaam warm bad. Er wordt ook geleerd goed te ademen tijdens de oefeningen en hoe je het beste je krachten kunt verdelen.
De groep, “De Vrolijke Puffers” zoals ze zichzelf noemen, zwommen eerst onder de vlag van het Astma Fonds te ‘s-Hertogenbosch. Sinds 1 januari 2008 zijn ze als afdeling bij de BZV terecht gekomen, omdat het Astma Fonds niet meer bleef ondersteunen.

De ervaring van één van de leden:

“Toen ik bij de groep kwam was ik best wat onzeker en had ik angst dat het mis zou gaan. Die angst is nu helemaal weg. Ik ben er achter gekomen dat ik nog aardig wat kan. Dat heeft me zelfvertrouwen gegeven. Onze groep is gezellig en hecht. We accepteren elkaar zoals we zijn en wat we hebben. We zijn lotgenoten. Elke donderdag is weer een uitje en iedereen kijkt er naar uit.”

Algemene informatie

Wanneer Iedere donderdag van 18.30 – 19.30 uur.
Contributie Eenmalig inschrijfgeld ad. € 18,50. Hiervoor kun je 3 aaneengesloten weken proefzwemmen.
Contributie is € 185,- per jaar  via automatische incasso
Regels in en rondom het zwembad Omkleden
Voor de dames is kleedkamer 3 gereserveerd. Voor de heren kleedkamer 4.

Toegang en het betreden van het zwembad.
Het is verboden om met straatschoenen voorbij de deur van de kleedkamers naar de douches te gaan. Vanaf daar geldt dat u alleen door mag op badslippers, blote voeten of blauwe overschoenen (verkrijgbaar aan de entree-balie van het Sportiom).