Menu Sluiten

Corona regels

Update 27 november 2021 n.a.v.de laatste persconferentie

Zoals aangekondigd op 2 november jl., heeft er vrijdagavond 12 november wederom een persconferentie plaatsgevonden. Het demissionair kabinet heeft flink wat maatregelen aangekondigd welke aanvullend zijn op de reeds geldende maatregelen.

Dinsdagavond 2 november heeft het kabinet nieuwe coronamaatregelen aangekondigd, daarop is er op vrijdag 12 november een aanvulling gekomen, omdat de besmettingen en het aantal ziekenhuisopnames oplopen. Eén van deze regels is het verplicht stellen van een coronatoegangsbewijs in de zwembaden. Wij vinden het erg jammer dat we een stap terug moeten doen, maar we zijn blij dat zwemmen nog steeds mogelijk is en wij volgen dan ook de maatregelen van de overheid en Sportfondsen Nederland.

De belangrijkste wijzigingen:

 • Een coronatoegangsbewijs (negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of herstelbewijs) én een geldig ID-bewijs zijn verplicht bij binnenkomst bij Sportiom voor iedereen van 18 jaar en ouder. zowel zwemmers, ouders als vrijwilligers. Deze check wordt gedaan bij de hoofdingang door Sportfondsen. Na deze check is het dragen van een mondkapje verplicht. Niet op de zwemzaal / tijdens het sporten.
 • Er is een dringend advies om buiten het water 1,5 meter afstand te houden.
 • Publiek is niet toegestaan bij zwemlessen, trainingen en sportwedstrijden. Bij de zwemlessen mag er 1 ouder/begeleider met een coronatoegangsbewijs helpen bij het omkleden. Tijdens de zwemles is wachten in de zwemzaal niet toegestaan, wij gaan er van uit dat u als bezoeker de zwemzaal verlaat. 

Het zal duidelijk zijn dat je zonder geldig coronatoegangsbewijs niet wordt toegelaten.
Onderstaande regels blijven van kracht naast zo juist genoemde regels.

Eerdere gestelde regels die nog van toepassing zijn

Zwemmen kan en mag weer zonder beperkingen. Douches en kleedkamers mogen weer gebruikt worden.

Belangrijk!
Zwemmers en andere bezoekers kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens een bezoek aan het zwembad bij (vermoeden van) klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.

Wat betekent dit concreet voor de lessen en trainingen bij onze vereniging:

 • Alle lessen en trainingen blijven doorgaan, kijk in zwemscore wanneer jouw les of training is.
 • Wij vragen om rekening te houden met elkaar. Respecteer de ander indien deze afstand en/of beschermingsmiddelen wil gebruiken.
 • Gebruik van kleedkamers is mogelijk vanaf 10 minuten voor en tot 15 minuten na je les of training. Bij minderjarige leden mag er maximaal 1 ouder of begeleider mee omkleden. Laat broertjes en zusjes zoveel mogelijk thuis of buiten wachten. De deur in de hal van de kleedkamers direct naar buiten wordt weer gesloten. Hierdoor is de ingang naar de kleedkamers tevens de uitgang. 
 • De verdeling van kleedkamers is als volgt. Kleedkamer 1 t/m 3 zijn voor de dames en kleedkamer 4 t/m 6 zijn voor de heren. Bij de zwemles bepaald het geslacht van de ouder/verzorger het gebruik van de kleedkamer.
 • Voor aanvang van de zwemlessen geldt dat de kinderen wachten bij de douches, onze lesgevers zullen de kinderen daar opvangen. Mocht u mee doorlopen dan vragen wij u dit te doen op badslippers of blote voeten.
 • Kijken tijdens lessen en trainingen is mogelijk op de volgende plaatsen:
  • vanuit de centrale hal voor de grote nieuwe ramen in het wedstrijdbad
  • buiten voor de ramen bij het doelgroepen- en wedstrijdbad.
  • Het is dus niet meer mogelijk om in het doelgroepen- en wedstrijdbad aanwezig te zijn.
 • Na de zwemles kunt u uw kind weer ophalen bij de douches. De kinderen worden hier door de lesgevers naar toe gebracht. U komt hier via kleedkamer 0.

We willen je wel vragen rekening te houden met elkaars gezondheid. Meld je bij klachten af via zwemscore.

Discussie met onze vrijwilligers in het zwembad omtrent de regels en maatregelen omtrent de coronamaatregelen worden niet geaccepteerd. Mocht dit voorkomen dan kan het bestuur hier consequenties aan stellen zoals tijdelijke uitsluiting van deelname aan zwemlessen of -trainingen. Wij hopen dat dit echter niet nodig zal zijn.