Wedstrijden

Er zijn verschillende wedstrijden in Nederland (of het buitenland) waaraan BZV deelneemt. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen wedstrijden die verplicht zijn en wedstrijden waar je zelf voor kunt inschrijven. Hiervoor ontvang je per mail een uitnodiging van het wedstrijdsecretariaat of je word door de trainers in het zwembad uitgenodigd.

Om deel te kunnen nemen aan wedstrijden moet je in het bezit zijn van een startnummer. Dit startnummer wordt, op verzoek van de trainers, door BZV voor je aangevraagd. Zodra deze is aangevraagd ontvang je hiervan een bevestiging. De trainers bepalen of jij als zwemmer op het juiste niveau zit om deel te mogen nemen aan wedstrijden. Wil je weten hoe het bij jou zit, spreek je trainer aan!

De wedstrijden:
Competitie wedstrijden

Competitie wedstrijden zijn verdeeld in verschillende niveaus: hoofdklasse, A-, B- en C klasse en de District klasse 1-2-3. BZV zwemt momenteel in de District klasse 2.

Er worden vijf wedstrijden gezwommen die verplicht zijn voor de gehele zwemploeg. Door een verplicht zwemprogramma, worden de tijden van de zwemmers opgeteld en ontstaat er een puntentotaal. De vereniging met de minste punten heeft gewonnen en mag in een hogere klasse zwemmen.

 

Swimkick & Miniorencircuit
Deze wedstrijden zijn voor de zwemmers tot 12 jaar en bedoeld als kennismaking met het wedstrijd zwemmen. Deze wedstrijden zijn op:

Er wordt een ranglijst gemaakt van de gezwommen tijden. De snelste 25 zwemmers/zwemsters mogen aan het einde van het seizoen tegen elkaar zwemmen in de Regionale minioren finales.

Limietwedstrijden
Dit zijn wedstrijden waar zwemmers tijden (limieten) kunnen zwemmen om aan de Brabantse en Nederlandse zwemkampioenschappen deel te nemen. De trainers kijken wie hiervoor in aanmerking komen en diegenen krijgen een uitnodiging.

Master wedstrijden
Dit zijn wedstrijden voor zwemmers boven de 25 jaar en als prémaster vanaf 21 jaar. Het master seizoen loopt van januari t/m december en telt zes wedstrijden. Elk jaar wordt het complete programma rond gemaild en kunnen de zwemmers zelf inschrijven.

Wedstrijden op uitnodiging
Wedstrijden waarvoor BZV een uitnodiging krijgt kunnen het Peter und Paul Schwimfest in Trier, de swimmeet in Maastricht of andere bokaal wedstrijden zijn. Zwemmers uit alle wedstrijd groepen kunnen worden opgesteld/uitgenodigd.

Regionale Kampioenschappen
Hieraan mogen zwemmers deelnemen die een limiet hebben gezwommen. Deze limieten worden elk jaar door de KNZB vastgesteld.

Nederlandse Kampioenschappen
Hieraan mogen zwemmers deelnemen die een limiet hebben gezwommen. Deze limieten worden elk jaar door de KNZB vastgesteld.

Afmelden van wedstrijden
Van het wedstrijdsecretariaat ontvang je via de mail een uitnodiging voor de wedstrijd. Afmelden kan door een mail te sturen naar tcwedstrijd@bzv.nl (wedstrijdcommissie) met een geldige reden. Afmelden kan tot afmelddatum, deze staat weergegeven in de uitnodiging van je wedstrijd. Wordt je in de tussentijd ziek, dan moet je dit zo snel mogelijk (uiterlijk op vrijdag) melden bij het wedstrijdsecretariaat en trainers. Dit doe je via trainers@bzv.nl . Ben je niet op tijd met je afmelding, dan staat daar een boete tegenover. Deze boete is niet om je te plagen, maar wordt wel aan de zwemmer door berekend, BZV moet deze namelijk aan de KNZB betalen.